Ajankuva

Vuosittain ilmestyvä Ajankuva-lehti kertoo Editkilpailun voittajista ja aikakausmedia-alan ilmiöistä.

Klikkaamalla kansikuvaa pääset lukemaan lehden digiversiota.

Ajankuva 2021

Uusin Ajankuva sisältää Editkilpailun voittajien esittelyjen lisäksi 17 ammattilaisen ajatuksia tunteiden ja tarinoiden kertomisesta kuten vaikeiden kysymysten esittämisestä, tunteita herättävästä typografiasta, vetävistä nettiotsikoista tai heittäyymisestä tarinaan.

Kansijutussa haastateltavana on Tampereen yliopiston dosentti Maria Mäkelä, joka on narratologiaan eli kertomusmuodon tutkimiseen erikoistunut kirjallisuustieteilijä. Mäkelä nostaa esiin paljon käytetyt, ajassamme toistuvat ja tunteisiin vetoavat mallitarinat, joiden seurauksena voi olla, että  käsitystemme ihmisistä ja maailmankuvamme kaventuu.

Ajankuva 2020

Vuoden 2020 Ajankuva nostaa keskiöön aikakausmedioiden visuaalisuuden voiman ja kertoo alan ammattilaisten parhaat opit esimerkiksi typografiasta, videon suunnittelusta, konseptoinnista ja journalistisen kuvan kiteyttämisestä. Kansijutussa muodintutkija, professori Annamari Vänskä avaa visuaalisen maailman salaisuuksia niin muodin kuin aikakausmedioiden kautta. Mukana on tietysti myös Editkilpailun voittajat!

Ajankuva 2019

Vuoden 2019 Ajankuvassa on 21 huippuosaajan vinkkejä muun muassa haastattelutekniikkaan, monikanavaiseen sisällöntuotantoon ja koskettavaan kerrontaan, sekä juttu intuitiotutkija Asta Raamista, joka avaa näkökulmia mielen superälyyn. Lisäksi esittelemme Editkilpailun upeat voittajat ja Editgaalan säkenöivimmät tyypit!

Ajankuva 2018

Millainen on median tulevaisuus? Tätä pohtii futuristi Perttu Pitkänen.

Ajankuva 2017

Vuoden 2017 Ajankuvassa pohditaan, mistä syntyy ainutlaatuinen lukijasuhde. Kansijutussa Tiina Bensky kertoo uudistuneen Lumenen eväistä maailmanvalloitukseen.